انتخاب رشته یکی از مهم ترین تصمیمات در دوره متوسطه اول می باشد که دانش آموزان در پایه نهم با آن روبرو شده و می بایست با توجه به فاکتور های متعددی اقدام به اولویت بندی رشته ها نمایند. دانش آموزانی که خواهان تصمیم گیری درست با توجه به علاقه مندی و همچنین بازار کار رشته های مختلف هستند، می توانند با استفاده از خدمات مشاور تلفنی هدایت تحصیلی در تمامی نقاط ایران به مشاوره انتخاب رشته نهم دسترسی داشته باشند.
برای مشاوره انتخاب رشته پایه نهم به دهم
برای مشاوره انتخاب رشته پایه نهم به دهم
هر ساله دانش آموزان پایه نهمی پس از انجام روند هدایت تحصیلی که شامل آزمون های رغبت و توانایی و نظرسنجی های مختلف می باشد اقدام به انتخاب رشته نموده و برای تحصیل در رشته انتخابی خود در مقطع متوسطه اماده می شوند. بسیاری از افراد در دانشگاه نیز رشته های زیر گروه رشته دبیرستان خود را ادامه داده و خواهان پیدا کردن شغل در همان رشته تحصیلی خود هستند، از این رو با توجه به تاثیر انتخاب رشته دبیرستان در آینده شغلی و تحصیلی، داشتن اطلاعات کافی و انتخاب مناسب، یکی از فاکتورهای بسیار مهم در انتخاب رشته می باشد.
دانش آموزان باید قبل از تکمیل فرم های هدایت تحصیلی و در روند انتخاب رشته از جزئیات رشته های دانشگاهی هر زیر گروه، بازار کار رشته های مختلف، استعداد ها و توانایی خود و بسیاری از موارد آگاه بوده تا پس از انتخاب رشته و قدم در راه تحصیل در رشته انتخابی پشیمان نشوند. که با توجه به موارد ذکر شده، والدین می بایست از طریق مشاور تلفنی هدایت تحصیلی و صحبت با کارشناسان آگاه در این زمینه، از توانایی و علاقه دانش آموزان مطلع شده و راهنمایی و مشاوره انتخاب رشته نهم خوبی را به دانش آموزان ارائه دهند.
رشته تحصیلی دهم با توجه به نوع ویژگی ها و میزان امتیاز بندی های کلی دانش آموزان دسته بندی و انتخاب می شوند. در کل رشته های تحصیلی به دو گروه اصلی نظری و فنی یا عملی تقسیم می شوند. دانش آموزان توجه داشته باشند که ابتدا می بایست با شاخه ها و رشته های مختلف آشنا شده و با توجه به تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم و علاقه مندی خود آن ها را انتخاب نمایند. به همین دلیل در ادامه دسته بندی کلی شاخه های تحصیلی انتخاب رشته نهم ارائه شده است.
شاخه های اصلی رشته های تحصیلی پایه نهم متوسطه اول عبارتند از :
شاخه نظری
شاخه علوم و معارف اسلامی
شاخه فنی و حرفه ای
شاخه کار و دانش
هر کدام از شاخه های تحصیلی ذکر شده شرایط و برنامه های آموزشی متفاوتی دارند که با توجه به میزان استعداد دانش آموزان در هر کدام از زمینه های تحصیلی و آموزشی دسته بندی می شوند. به طور مثال دانش در رشته های شاخه فنی حرفه ای و کاردانش بیشتر دروس به صورت عملی بوده و بیشتر وقت کلاس ها به صورت کارگاهی می باشد. لذا در ادامه این بخش به شرح مختصری از جزئیات هریک از این شاخه ها می پردازیم :
شاخه نظری
این شاخه تحصیلی در برگیرنده تمامی آموزش ها و دروس مرتبط با علوم پایه بوده و تا حدودی می توان گفت که در رتبه بندی بین شاخه های دیگر، نیازمند کسب نمره و امتیاز بیشتری نسبت به سایر گروه ها برای انتخاب رشته دبیرستان می باشد. رشته های زیر گروه شاخه نظری عبارتند از :
ریاضی فیزیک
علوم تجربی
ادبیات و علوم انسانی
شاخه علوم و معارف اسلامی
شاخه تحصیلی علوم و معارف اسلامی دروس مرتبط با علوم دینی و مذهبی را در بر می گیرد. دروس آموزشی این شاخه به دو زبان عربی و فارسی تدریس می شوند و تا حدودی موضوعاتی نزدیک به دروس شاخه علوم انسانی دارند. دانش آموزانی که علاقمند به موضوعاتی پیرامون مسائل اسلامی و مذهبی و تاثیر دین بر مسائل اساسی جامعه و همچنین ادبیات عرب هستند، می توانند به شرط داشتن شرایط لازم در این شاخه تحصیلی به ادامه تحصیل بپردازند.
لازم به ذکر است که از جمله عوامل مهم در گرایش به این شاخه و موفقیت در آن، داشتن قدرت بیان و گفتار خوب و مناسب و همچنین مطالعه مستمر منابع و کتاب های اسلامی و مذهبی می باشد. در واقع دروس معارف اسلامی، تفسیر قرآن، فقه و مسائل حوزوی بیشترین موضوعات آموزشی را در این رشته به خود اختصاص می دهند.
شاخه فنی و حرفه ای
یکی از سوالات بسیاری از دانش آموزان در جلسات مشاوره انتخاب رشته نهم و مشاور تلفنی هدایت تحصیلی اطلاع از رشته های شاخه فنی حرفه ای می باشد. شاخه فنی و حرفه ای برای دانش آموزانی که بیشتر به دروس هنری و یا فنی علاقمند بوده و قصد آموزش و یادگیری حرفه های مختلف به صورت عملی و پروژه ای را دارند بسیار مناسب است. شرایط پذیرش در رشته های زیر گروه این شاخه تحصیلی در مقایسه با رشته گروه نظری نسبتا مناسب تر و راحت تر می باشد. اکثر آموزش های رشته های زیر گروه فنی به صورت عملی و کارگاهی می باشد، اما دروس مشترک و عمومی شاخه های نظری نیز در این شاخه تحصیلی تدریس می شود. رشته های زیر گروه این شاخه تحصیلی به چهار گروه کلی زیر تقسیم می شوند :
هنر
مدیریت و خدمات
صنعت
کشاورزی
شاخه کار و دانش
این شاخه تحصیلی نیز مانند شاخه فنی و حرفه ای بوده و تمامی رشته های فنی را شامل می شود. تنها تفاوت هایی که بین این دو شاخه تحصیلی و جود دارد این است که، دروس عملی شاخه کار و دانش نسبت به شاخه فنی و حرفه ای بیشتر بوده و همچنین برای انتخاب رشته های کار و دانش حد نصاب نمرات دریافتی کمتر از رشته های فنی در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که رشته های زیرگروه های فنی و حرفه ای و کاردانش بسیار گسترده هستند که علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آن هخا به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نمایند.
دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته پایه نهم را از هریک از شاخه های تحصیلی را دارند، باید واجد شرایط لازم برای ثبت نام در آن ها بوده و حداقل نمره لازم در دروس مرتبط با هر کدام از رشته های انتخابی پایه نهم را کسب کرده باشند. به منظورراهنمایی بیشتر دانش آموزان و والدین، در ادامه شرایط پذیرش هر رشته در پایه نهم شرح داده شده و جزئیات هر یک ارائه شده است.
رشته ریاضی فیزیک
دانش آموزانی که قصد تحصیل در رشته ریاضی فیزیک را دارند، باید از لحاظ عملکرد تحصیلی دارای حداکثر امتیازات لازم بوده و در دروس مربوط به این رشته از استعداد و نمرات بالایی برخوردار باشند. رشته تحصیلی ریاضی برای دانش آموزانی که دارای تمرکز و هوش تقریبا بالایی هستند بسیار مناسب می باشد. شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی شامل شرط معدل بالای 14 و کسب نمرات خوب می باشد که در ادامه به بررسی این شرایط پرداخته شده است.
شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک عبارتند از :
مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه اول کمتر از ضریب 42 نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک نمره بالای 14 می باشد.
دانش آموزان پایه نهمی می بایست توجه داشته باشند که علاوه بر حداقل نمره و معدل، نمرات و امتیازات کسب شده از تست انتخاب رشته دبیرستان نیز در نتیجه هدایت تحصیلی آن ها اثر گذار هستند. دانش آموزان می بایست توجه داشته باشند که آزمون های رغبت و توانایی که از آن ها گرفته می شود، سوالات مشاوره انتخاب رشته نهم بوده و می بایست به دقت به آن ها پاسخ دهند.
رشته علوم تجربی
رشته علوم تجربی برای دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل در رشته های مرتبط با پزشکی و پیراپزشکی را دارند بسیار مناسب است. متقاضیان ثبت نام در این رشته تحصیلی، باید در دروس مرتبط با این رشته از جمله درس های علوم تجربی، ریاضی، فیزیک، شیمی و سایر موارد مشابه دارای استعداد و نمرات بالایی باشند، در غیر این صورت شانس موفقیت آن ها در این رشته تحصیلی بسیار پایین خواهد بود.
شرایط لازم جهت انتخاب رشته علوم تجربی عبارتند از :
مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) کمتر از ضریب 42 نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می باشد.
دانش آموزان پایه نهمی می بایست توجه داشته باشند که روند هدایت تحصیلی پایه نهم یکی از مراحل مهم در زندگی آن ها می باشد و می بایست در این مسیر ابتدا علاقه و استعداد خود را در نظر گرفته و سپس با شرکت در طرح هدایت تحصیلی پایه نهم که شامل آزمون های مشاوره ای و نظر سنجی می باشد، مناسب ترین رشته را برای خود انتخاب نمایند.
رشته ادبیات و علوم انسانی
یکی دیگر از رشته های زیر شاخه گروه نظری، رشته تحصیلی علوم و ادبیات انسانی است که بیشتر با علوم اجتماعی و مسائل فلسفی و مدنی در ارتباط می باشد. این رشته تحصیلی برای دانش آموزانی که دارای فن بیان بیان خوب و روابط عمومی بالا و همچنین حافظه قوی در حفظ و یادگیری مطالب درسی هستند، بسیار مناسب می باشد.
موارد و دروس آموزشی این رشته بیشتر بر پایه دروس ادبیات فارسی، عربی، اقتصاد و فلسفه است و انتخاب مناسبی برای دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل در رشته های حقوق، حسابداری، مدیریت و سایر رشته های مشابه را دارند، می باشد.
دانش آموزانی که علاقه چندانی به آموزش دروس ریاضی و یا دروس محاسباتی دیگر ندارند، می توانند با در نظر گرفتن شرایط لازم، رشته ادبیات و علوم انسانی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب نمایند.
شرایط لازم جهت انتخاب رشته ادبیات و علوم انسانی عبارتند از :
مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) کمتر از ضریب 42 نباشد.
محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد :
نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4
نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3
نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2
داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی
رشته علوم و معارف اسلامی
با توجه به شباهت بسیار آموزش ها و دروس رشته معارف اسلامی و رشته ادبیات و علوم انسانی تمامی ویژگی های مورد نیاز این رشته نیز شامل موارد ذکر شده در مطالب قبل می شود، لذا در ادامه این بخش به بررسی شرایط لازم جهت انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم ارائه شده است.
شرایط لازم جهت ورود به رشته های شاخه علوم و معارف اسلامی عبارتند از :
حداقل نمره میانگین سه سال هفتم، هشتم و نهم در دوره اول متوسطه برای دروس معارف اسلامی 14، زبان عربی 13 و ادبیات فارسی 12 می باشد.
دانش آموزان باید در به خاطر سپردن مطالب توانمند بوده و دارای قوه تجزیه و تحلیل خوبی نیز باشند.
رشته های تحصیلی شاخه فنی و حرفه ای
شرایط لازم جهت ورود به رشته های شاخه فنی و حرفه ای عبارتند از :
مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب بیشتر از 30 باشد.
حداقل نمره درس ریاضی 1 در دوره متوسطه اول باید 10 باشد.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل 120 و معدل حداقل 12 باشد.
رشته های تحصیلی شاخه کار و دانش
شرایط لازم جهت ورود به رشته های شاخه کار و دانش عبارتند از :
مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی وکار و فناوری در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب حداقل 36 باشد.
نمرات دروس ریاضی با ضریب 2 و درس کار و فناوری با ضریب 3 در سه پایه تحصیلی متوسطه اول محاسبه می شود.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه ، باید دارای مجموع نمرات حداقل 180 و معدل حداقل 12 باشد.
انتخاب رشته تحصیلی پایه نهم مسئله بسیار مهمی است که نباید به سادگی و بدون دقت لازم از آن عبور کرد. انتخاب رشته نهم امری است که سه سال از زمان و وقت آموزشی دانش آموزان را به خود درگیر می کند و حتی تاثیر بسیار زیادی نیز در آینده تحصیلی و حرفه و شغلی انتخابی آن ها دارد. اهمیت این موضوع به حدی است که وزارت آموزش و پرورش با راه اندازی فرآیندی با عنوان فرآیند هدایت تحصیلی، از طریق سامانه مای مدیو به برگزاری آزمون ها و مشاوره های لازم جهت راهنمایی دانش آموزان در انتخاب رشته پایه نهم می پردازد.
عوامل تاثیر گذار در انتخاب رشته های تحصیلی پایه نهم را می توان به گروه های اصلی زیر تقسیم کرد :
عملکرد تحصیلی دانش آموز
علاقه
استعداد و توانایی ها
نتایج مشاوره ها و آزمون های هدایت تحصیلی
شرایط بازار کار
علاوه بر تمامی موارد ذکر شده و همچنین حد نصاب نمرات دریافتی دانش آموزان که در مطالب قبل نیز به آن ها اشاره شد، عامل تاثیرگذار و مهم دیگری که در انتخاب رشته دبیرستان و حتی دانشگاه باید به آن توجه داشت موضوع ظرفیت بازار کار است. دانش آموزانی که قصد دارند رشته انتخابی خود را در دوره تحصیلی دانشگاهی ادامه داده و بر اساس تخصص و رشته تحصیلی خود وارد بازار کار شوند، باید به وضعیت بازار شغلی در پذیرش این رشته تحصیلی توجه داشته باشند تا در آینده شغلی خود دچار مشکل نشوند.
برنامه ها و آزمون های در نظر گرفته شده برای هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم، موضوعات و ویژگی های مختلفی را شامل می شود و نیازمند راهنمایی های مناسب و درست در زمینه رشته های تحصیلی و دلایل انتخاب آن ها می باشد. این راهنمایی کامل و مناسب تنها از طریق مشورت و پرسش از کارشناسان با تجربه و مطلع از موارد هدایت تحصیلی امکان پذیر خواهد بود، لذا خدمات مشاوره انتخاب رشته نهم هیوا، از طریق به کارگیری کارشناسان تحصیلی مجرب، دریافت برنامه ها و راهنمایی های مناسب هدایت تحصیلی پایه نهم را برای دانش آموزان سراسر کشور امکان پذیر کرده است.
بنابراین دانش آموزانی که قصد دریافت راهنمایی های مربوط به انتخاب رشته نهم متوسطه اول و همچنین جزئیات مربوط به هدایت تحصیلی پایه نهم دارند، می توانند برای مشاوره تلفنی انتخاب رشته نهم با مشاورین مرکز خدمات مشاوره تحصیلی هیوا تماس حاصل فرمایند. .
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص مشاوره انتخاب رشته نهم را از طریق مشاور تلفنی هدایت تحصیلی در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ طبق موارد عنوان شده در این مقاله رشته های نظری شامل گروه های درسی ریاضی، تجربی و انسانی می باشند.
✔️ تمامی موارد و جزئیات مربوط به شرایط پذیرش رشته های تحصیلی هر یک از شاخه های پایه نهم در این مقاله عنوان شده است.
✔️ همان طور که در این مقاله نیز عنوان شد، تفاوت این دو رشته در تعداد دروس نظری آن ها و میزان آموزشی های عملی می باشد.
برای مشاوره انتخاب رشته پایه نهم به دهم
برای مشاوره انتخاب رشته پایه نهم به دهم
سلام من نمره هفتمم شد 17 نمره هشتم هم شد 16 آیا برای نهم ریاضی و علوم 19 به بالا باشه می تونم برم تجربی یا ریاضی
سلام . شرایط نمره برای انتخاب رشته تجربی و ریاضی رو در پایه نهم دارین ، البته انتخاب رشته به نتیجه هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام خسته نباشید من ریاضی هفتم ۱۴، علوم ۱۸، هشتم ریاضی۲۰ ، علوم ۲۰، معدل : ۱۹/۴۳می خواستم بدونم برای رشته تجربی اگه نهم نمرات ریاضی وعلوم ۱۴بشم می تونم رشته تجربی بیارم
سلام . می تونین در پایه نهم رشته تجربی رو انتخاب کنین ولی انتخاب رشته تجربی به عنوان اولویت الف به امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام خسته نباشید من سال هفتم معدلم ۱۹.۸۰ نمرات علوم و ریاضی به ترتیب ۱۹ و ۲۰ معدل سال هشتمم ۱۹.۴۸ نمرات علوم و ریاضی به ترتیب ۲۰ و ۱۹ سال نهم هم هنوز در امتحانات دی ماه شرکت نکردم ولی نمرات مستمرم بالای ۱۸ هست هر دو و اینکه خیلی به رشته علوم تجربی علاقه دارم در یادگیری دروس شیمی و زیست شناسی و فیزیک و زمین شناسی عالیم ایا می تونم اولویت الف در رشته تجربی رو کسب کنم و در این رشته قبول بشم؟ در آزمون رغبت تحصیلی هم شرکت کردم و اولویت اولم علوم شد در ضمن در دو المپیاد هم سابقه دارم و در هر دو رتبه برتر کسب کرده ام آیا اینا تاثیری داره ؟ ممنون می سم پاسخگو باشید
سلام . در پایه نهم شرایط انتخاب رشته تجربی رو دارین ، انتخاب رشته تجربی به عنوان اولویت الف به امتیازت فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام میشه توضیح بدین که چطور کتاب عربی نهم رو بخونیم که خوب بتونیم یادش بگیریم
سلام . درس عربی رو باید مفهومی بخونین و یاد بگیرین ابتدا از متن درس شروع کنین و قواعد رو یاد بگیرین و بعد قواعد درس رو پیدا کنین ، تمرین زیاد حل کنین .
آیا کسی که که معدل هفتم شده باشه 17 و هشتم 19.43 و نهم 20 آیا می توانه که بره رشته معماری یا نه ؟
سلام . می تونین در پایه نهم رشته معماری رو انتخاب کنین .
سلام من کلاس هفتم معدلم ۱۹.۹۸ شد ریاضی و علوم هر دو نوبت ۲۰ کلاس هشتم خراب کردم ریاضی شد ۱۵ و علوم شد ۱۸ کلاس نهم اگه ریاضیم و علومم ۱۸ به بالا بشه می تونم سطح الف ریاضی را بیاورم
سلام . از نظر نمره مشکلی برای انتخاب رشته ریاضی در پایه نهم به عنوان اولویت الف ندارین ، به سایر امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام نمره علوم سال اولم ۱۹ سال دومم ۱۸ و سال سومم ۱۷ نمره ریاضی سال اول ۱۶.۵ سال دومم ۱۶ و سال سومم۱۶ هست می خواستم بدونم با این نمرات می توانم رشته تجربی برم؟
سلام . شرط نمره علوم و ریاضی رو برای انتخاب رشته تجربی پایه نهم دارین به امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام ریاضی 19 علوم ١8،5هفتم معدل 19، 38 ریاضی17 علوم 17 هشتم معدل 19 نهم باید چند بشم برای رشته ریاضی
سلام . هر چه نمرات بالاتری در پایه نهم در دروس ریاضی و علوم کسب کنین و وضعیت علمی بهتری داشته باشین شانس پذیرش شما در رشته ریاضی بیشتر میشه ، برای انتخاب رشته ریاضی باید حداقل میانگین نمرات پایه هفتم ، هشتم و نهم درس ریاضی 14 و علوم 13 باشه .
سلام من نهم هستم می خواستم ببینم آیا با این نمرات می تونم رشته انسانی در اولویت الف بیارم ؟ معدل هفتم :۱۷,۵۰نمره ادبیات :۱۸نمره اجتماعی : ۱۵نمره عربی : ۲۰معدل هشتم : ۱۶,۲۵نمره ادبیات : ۱۴نمره اجتماعی :۱۴ نمره عربی : ۱۸معدل نهم : ۱۸ نمره ادبیات :۲۰ نمره اجتماعی :۲۰ نمره عربی :۲۰ لطفاً جواب بدید خیلی استرس دارم
سلام . احتمالا رشته انسانی به عنوان اولویت الف شما در نظر گرفته میشه ، البته به امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©